BlogCatalog Casa si gradina.: Simbolul florilor in duminica floriilor

duminică, 13 aprilie 2014

Simbolul florilor in duminica floriilor

lalea ABCD0001

Duminica Floriilor este primul praznic imparatesc, cu data schimbatoare, din cursul anului bisericesc. Duminica Floriilor este sarbatoarea care ne aminteste de intrarea triumfala a Domnului in Ierusalim, inainte de Patimi.Ramurile de salcie din aceasta zi, intruchipeaza simbolul castitatii si al renasterii anuale a vegetatiei, dar si ramurile cu care a fost intampinat Iisus la intrarea Sa in Ierusalim. Aceste ramuri sfintite se pastreaza peste an fiind folosite la tamaduirea diferitelor boli. In scopuri profilactice, oamenii se incing cu "matisorii" sfintiti, pentru a nu-i durea mijlocul. De Alexii, cand se scot stupii de la iernat, bucovinenii aseaza pe buduroaie manunchiuri de "matisori" pentru a-i purifica si pentru a-i incarca de mana. "Matisorii" sunt folositi, insa, si in vraji sau descantece. Ramurile pastrate la icoane se pun pe foc vara, in momentul in care incepe vreo furtuna, sau se arunca in curte cand incepe sa bata grindina.

Lalelele infloresc abia acum in zona noastra, a Moldovei pentru ca e mai rece,dar iata ca sunt foarte dragalase.Narcisele , caisii , visinii , piersicii toti sunt plini de flori semn al primaverii.

narciseABCD0002

Narcisele sunt inca imbobocite, sub borcane sunt trandafiri plantati anul trecut si pe care-i voi descoperi in mai cand va fi destul de cald pentru ei.

laleaABCD0003

Lalele rosii si galbene imbobocite pentru toti cei ce poarta nume de floare impreuna cu un calduros La Multi Ani!

Nu uitati sa vizitati  si  aceasta pagina  pentru a-l ajuta pe Adrian sa mearga la scoala  fiti buni in aceste zile sfinte si ajutatii pe aceia cre au nevoie de ajutor.

Sarbatori fericite tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Okazii pentru tine!

Autati un copil cu ADHD!

Ajutati un copil cu ADHD sa mearga la scoala.Da-ti clic pe

si puteti schimba viata unui copil cu nevoi speciale.
 
Blogger Templates