BlogCatalog Casa si gradina.: Idei de afaceri:cresterea sinsilelor.

miercuri, 20 ianuarie 2010

Idei de afaceri:cresterea sinsilelor.

Sinsila

O idee de afacere din care pot iesi bani frumosi  este cresterea sinsilelor.Iata cateva lucrari ce trebuie facute intr-o crescatorie de sinsile:

1 LUCRARI ZILNICE;
2 LUCRARI SAPTAMANALE;
3 LUCRARI LUNARE.
SINSILA este un animal curat, dar trebuie tinut sub observatie si ajutat sa cresca si sa se mentina sanatos.ùùùùo sinsila bine ingrijita curata se va dezvolta ca atare si blana ei va fi valoroasa.In speranta ca-i voi ajuta pe cei care vor sa pornesca o asfel de afacere ,iata cateva lucruri si lucrari ce trebuie facute intr-o crescatorie de sinsile. PROGRAMUL de lucru al unei crescatorii de sinsile contine:
1 Controlul animalelor si dejectiilor;
2 Administrarea apei de baut;
3 Administrarea hranei granulate sau concentrate;
4 Administrarea fanului;
5 Administrarea nisipului ( pentru curatit blana ) in custi;
6 Cutatarea custilor si-a tavilor cu dejectii;
7 Controlul custilor;
8 Tratarea animalelor bolnave;
9 Administrarea injectiilor femelelor dupa fatare;
10 Scurtarea incisivilor puilor;
11 Pastrarea evidentei tuturor animalelor si-a lucrarilor .
1. LUCRARILE ZILNICE de verificare urmaresc mai multe aspecte, cum ar fi apetitul sau lipsa poftei de mancare a animalelor, consumul apei de baut, aspectul si cantitatea de dejectii, neantelegerile dintre animale starea de sanatate si parturitia ( fatarea). Prin supravegherea jgheabului de furaje se poate observa: cantitatea de furaje consumate care arata apetitul sau lipsa poftei de mancare a sinsilelor.Daca se observa lipsa poftei de mancare tinti animalele respective sub observatie ca sa aflati cauza . La fel se observa si cantitatea de apa consumata.La verificarea starii de sanatate a sinsilelor  tineti cont de urmatoarele:
1 ANIMALUL SANATOS ESTE VIOI
2 ANIMALUL SANATOS ARE REFLEXE RAPIDE
3 ANIMALUL SANATOS ARE BLANA NETEDA SI UNIFORMA.
Vom controla atent animalele retrase.Crescatorul trebuie sa mai oberve  aspectul si consistenta dejectiilor, care pot da informatii despre calitatea furajului si sanatatea animalelor.Daca observati ca animalele sunt constipate administrati iaurt 5ml de 2 ori pe zi sau 1-2 felii de mar pe saptamana pentru fiecare animal cu probleme. In fiecare zi se controleaza  temperatura si viteza curentilor de aer in hala custilor.Zilnic se administreaza hrana,nisipul si apa si se controleaza si trateaza animalele bolnave. Ingrijirile acordate fiecarui animal in parte nu cer mult timp.Intr-o crescatorie bine organizata este suficient 1 minut pentru fiecare cusca,iar o persoana poate supreveghea si ingriji in jur de 1.000  de sinsile intr-o zi normala de lucru.                     2. LUCRARILE SAPTAMANALE de intretinere constau in indepartarea gunoiului (resturi de furaj ramas neconsumat) si a dejectiilor din tavile de dejectii de sub custi.Dupa indepartarea gunoiului se dezinfecteaza tavile cu o solutie ce contine clor,se sterge cu un burete si se presara rumegus si o  lingurita de zeovit pentru a absorbi mirosul de amoniac din dejectii.                                                                                 3. LUCRARILE LUNARE  de verificare constau in examinarea individuala a fiecarui animal pentru a observa sanatatea,greutatea si starea dintilor.Dintii in stare normala au un colorit portocaliu deschis,sunt drepti si uniform tociti.Incisivii anormal crescuti se taie cu un  foarfece de pedichiura.Pentru tocirea dintilor se pun in custi bucati de BCA si lemn se salcam cu coaja.In hranitor se ofera zilnic 30 g furaj/animal;un animal sanatos consuma 1 kg furaj granulat lunat.Totodata avem grija ca apa de baut sa fie proaspata si curata.Pe parcursul zilei ingrijitorul mai intra in hala  animalelor pentru a verifica in liniste,fara miscari bruste pentru a evita accidentele banale ca prinderea piciorul animalului intre gratiile custilor. Acestea ar  fi principalele activitati intr-o crescatorie de sinsile la care voi reveni cu detalii despre alimentarea cu furaje si medicamente dar si alte informatii despre cresterea acestor animale.Daca ati gasit informatiile de mai sus valoroase lasati un comentariu si dati mai departe.
Technorati Tags: ,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Okazii pentru tine!

Autati un copil cu ADHD!

Ajutati un copil cu ADHD sa mearga la scoala.Da-ti clic pe

si puteti schimba viata unui copil cu nevoi speciale.
 
Blogger Templates